HISTORIKK
Firmaets historie startet med at Truls Ambjørnsen som ung ønsket å bli gullsmed. Han reiste til Oslo og begynte i lære på yrkesskolen. Han gikk deretter Kunst og håndverksskolen og tok svennebrev og mesterbrev i 1930.
Han flyttet tilbake til Fredrikstad og startet eget verksted. I 1934 åpnet han egen forretning i Storgaten mellom torvene. Til tross for de vanskelige mellomkrigsårene og en ny verdenskrig, klarte han og skape et godt renome på grunn av sin faglige dyktighet.
I 1974 kom neste generasjon inn i forretningen. Truls Petter Ambjørnsen hadde før dette gått i lære i Oslo og på gullsmedskolen i Pforzheim i Tyskland.

Etter avlagt svenneprøve i Oslo i 1974 og mesterbrev, ble han Diplomgemmolog F.G.A (læren om edelstener) i 1976 og Diamantgutachter (tysk diamanttakstmann) i 1980.
I 1995 flyttet forretningen til nye lokaler Torvbyen senter. Dette skjedde etter 61 år på samme sted i Storgaten. Året etter i 1996 ble forretningen kåret til Årets bedrift i Fredrikstad. I 2006 begynte 3.generasjon i forretningen. Truls Martin Ambjørnsen har utdannelse fra Norges Varehandel Høgskole på BI og han vil føre forretningen videre.